top of page

BOUWVERGUNNING

Wilt u gaan bouwen maar weet u niet waar u moet beginnen?

Geen paniek wij helpen u bij dit proces in 4 simpele stappen. Als u deze 4 stappen doorloopt weet u wat u moet doen en wat u te wachten staat.

Stap 1 Hoe weet ik of ik een bouwvergunning nodig heb?

Hoe weet ik of ik een bouwvergunning nodig heb? Voordat u een bouwvergunning aanvraagt moet u eerst in kaart brengen wat u wilt gaan doen. Als u dit weet, kunt u zelf eerst een check doen of er een bouwvergunning nodig is. KLIK hier om dit te controleren. Als hieruit blijkt dat u geen vergunning nodig heeft, hoeft u de rest van de stappen niet te doorlopen. Stap 3 is echter wel handig om te doorlopen.  

Stap 1

Stap 2 Hoe vraag ik een bouwvergunning aan?

Hoe vraag ik een bouwvergunning aan? Dit doet u met behulp van uw idee en een gespecialiseerd bedrijf. Het gespecialiseerde bedrijf maakt dan de desbetreffende vergunning tekeningen die direct naar het desbetreffende gemeenten gestuurd kan worden. Dit kan 6 tot 8 weken duren, begin na de aanvraag meteen de volgende stap om de doorlooptijd te verminderen.

Stap 2

Stap 3 Informeer de omgeving.

Op het moment dat u een bouwvergunning heeft ingediend, begin dan met het informeren van de omwonenden over de verbouwing. Dit zorgt voor draagvlak in de buurt zodat de bouwvergunning niet verder wordt uitgesteld.

Dit doet u door middel van deur tot deur gaan of via de buurt whatsapp of door flyers door de brievenbus te gooien.

Stap 3

Stap 4 Hoe weet ik of ik mag beginnen met bouwen?

Hoe weet ik of ik mag beginnen met bouwen? Als u alle stappen heeft doorlopen en uw bouwvergunning binnen is, kunt u beginnen met bouwen!

Stap 4
bottom of page